onsdag den 15. december 2010

Så går det den forkerte vej


De sidste dage i en ferie drøner altid afsted. Der skal ordnes og rengøres, pakkes og handles, men indtil nu strækker vi den. Har været i Ronneby og handle lidt der skal med hjem (ekstrajulegave til niecen), hentet brænde ind til de næste par dage og om lidt vil jeg gå ud og kigge på det foderbrædt, som vi fandt i skuret, om vi kan få det til at fungere. Det kan nemlig rumme mange frø, når vi kører. Og så skal julen pakkes ned i morgen, for det gider jeg bare ikke se på til februar, når vi kommer her op igen. Vi kører nemlig fredag, men er først hjemme søndag, hvor min far står klar med varm mad.
De sidste par dage har ellers været indholdsrige. Vi har igen set en elg. Denne gang en etårig elgtyr, som lige havde fundet sig noget godt mad i kanten af vejen. Så vi havde da næsten kørt på den. Altså næsten og næsten ikk…

Igår måtte jeg panik panik ringe op til naboen, om de ikke kunne kigge ned til os med en traktor ovre fra sønnen af. Vi skulle lige til at køre og så siger jeg “se inde i haven alle de træer der er lagt ned pga sne.” Og manden kiggede, mens han lige så stille listede bilen ud i grøften. UPS. Godt det kun var min fars bil og ikke min egen. Og 5-10 minutter efter stod den på vejen igen klar til at køre på skosålsshopping.

På vejen hjem siger manden så “vi kører den her vej, for jeg har en aftale med elgen, den står her når vi kommer forbi.” 2 km længere fremme siger han “Rådyr!!!!” og peger ud i mørket. Jamen hvornår er bambi blevet til en helge, spørger jeg bare. Og elgen, ja den havde vist lige glemt deres aftale. Men man kan jo heller ikke forvente at se dem hver dag.

2 kommentarer:

 1. Ih, hvor vi dog kender alle disse forberedelser - specielt den med at få givet fuglene nok mad. Det kan vi simpelthen heller ikke, men vi ser sådan på det, at så får de da i det mindste et tilskud...
  Vi har ikke været der de to gange i december, som vi ellers havde planlagt.... er der meget sne der, hvor I har huset?

  SvarSlet
 2. Ja de får da bestemt et godt tilskud så længe vi er her. Og da vi kom her op denne gang havde naboen faktisk haft frø med herned og fyldt beholderen op, for vi var løbet tør. Han havde jo alligevel været nede for at fyre op til os.

  Jeg kan godt lide, at I i år har valgt at fodre jeres mus med fuglefrø isteden for ledninger. Heroppe plejer vi nu at give dem dyner. Faktisk elsker de vores dyner så meget det allerede har kostet 2 alm dyner, en dobbeltdyne og en hovedpude. Og synderen lå død i sengen oven på dobbeltdynen. Mæt og træt af dage.

  Vi har haft det vanlige 30-50 cm mens vi har været her. Tøvejret tog jo lidt af glansen af det, men der er da kommet lidt nyt stort set hver nat siden. Det blev jo bare så tungt da det tøede, og det kan ses på nogle af havens træer, f.eks akacietræet.

  SvarSlet

Tak fordi du tog dig tid til at kommentere på mit indlæg.
Det varmer altid, og gør bloggen så meget sjovere.