søndag den 12. december 2010

Hvorfor Sverige?

Mange har spurgt os “hvad vil i dog i Sverige?” Og så kommer alle deres fordomme lige på bordet. Tænk lige efter. Har du ikke også et par fordomme om Sverige og svenskere, du lige skal have luftet???

Vores hus ligger jo midt i skoven og vi nyder det. Den fantastiske ro der falder på os, når vi er her. Ja jeg ved godt, at nogle så snakker om feriemagi, men vi er sikre på, at vi kan overføre det til hverdagen. Historien bag hvorfor skal i nok få en anden dag. Men dagens blog handler bestemt også om hvorfor.

Idag gik jeg en lille tur ned til jægernes bålplads. Dernede var der en mindre motorvej af spor i sneen. Der havde gået så mange rådyr, så det var en ren fryd at gå der i sneen. Vide at lige om lidt kom der nok en springende, fordi jeg havde forskrækket den. Eller at jeg kan gå derned i morgen tidlig og være næsten sikker på at se dem.

Dagen efter vi kom herop denne gang, sad vi og skulle til at have frokost. Pludselig så jeg en elgko og 2 kalve gå lige uden for vores have. Lige i skoven bagved haven, så vi kunne sidde oppe i køkkenet og se dem. Åhh jeg bliver helt åndeløs, når skovens konge viser sig for mig.

Og ham her har vi også flittigt besøg af i haven. Her sidder han på vores telefonmast.

Stor flagspætte i sverige

Hakki hak spæt aka Søren spætte aka Stor flagspætte.

2 kommentarer:

 1. Hey - en til i Sverigesklubben :-) Hvor skønt - vi er jo et par stykker efterhånden, så velkommen - og I kører den helt ud og flytter fast dertil. Det vil vi også, når vi stopper poå arbejdsmarkedet om få år.
  Det glæder jeg mig til at følge på din blog.
  Dejligt billede af flagspætten.
  Uden du behøver at skrive for meget, kan du måske give et hint om, hvor cirka I har jeres hus?

  Men må må svare benægtende til, at jeg har fordomme om Sverige - John og jeg elsker bare det land - natur, menneskene, butikkerne - det HELE :-D

  SvarSlet
 2. Hej Ellen.

  Velkommen til min blog og velkommen som fast læser. Min første faste læser, vel at bemærke.

  Jamen jeg vil gerne hinte og sige at vores hus ligger 2½ times kørsel øst på fra broen. Lige på grænsen mellem Blekinge og kronobergs lan. 30 km til havet inde midt i skoven. Kan det blive bedre?

  Glæder mig til at fortælle mere om denne skønne og turbulente tid, hvor vi står med et ben i hvert sit land.

  SvarSlet

Tak fordi du tog dig tid til at kommentere på mit indlæg.
Det varmer altid, og gør bloggen så meget sjovere.